Girona acollirà del 10 al 12 d'octubre el II Congrés Biennal sobre Seguretat Jurídica i Democràcia a Llatinoamèrica que en aquesta edició se centrarà en la Seguretat Jurídica, Pobresa i Corrupció.El rector de la Universitat de Girona (UdG), Sergi Bonet, i el secretari general de la Conferència de Ministres de Justícia dels Països Iberoamericans (COMJIB), Arkel Benítez, van formalitzar ahir al matí un conveni de col·laboració per al desenvolupament de la segona edició del Congrés.

La celebració del segon congrés converteix Girona, segons el rector de la universitat gironina, «en un referent en l'àmbit de la seguretat jurídica» i per això ha agraït el suport de les institucions que ho fan possible.

De la seva banda, Arkel Benítez va elogiar que la UdG organitzi un esdeveniment acadèmic d'àmbit internacional que «reverteix cap als agents més importants en democràcia: els ciutadans» i que el coneixement que es transferirà serà «molt útil per als poders públics».

En el seu primer acte públic com a alcaldessa de Girona, Isabel Muradàs va remarcar que aquest congrés enforteix «la internacionalització tant de la ciutat com de la universitat».

El 2013 va tenir lloc el I Congrés Biennal sobre Seguretat Jurídica i Democràcia a Iberoamèrica, organitzat per la Càtedra de Cultura Jurídica de la UdG i el Consejo General del Poder Judicial.

En aquesta nova edició, la Conferència de Ministres de Justícia dels Països Iberoamericans (COMJIB), se suma a l'impuls de l'esdeveniment, que pretén ser un punt de trobada de tots els juristes iberoamericans, amb l'objectiu d'enfortir les institucions i millorar la protecció dels drets dels ciutadans.