Les línies de tren gironines presten avui la meitat dels serveis per la vaga a Renfe

Els treballadors es mobilitzen durant tot el dia per denunciar les condicions precàries de la plantilla davant les agressions als revisors

26.02.2016 | 09:20

Abans de sortir de casa, és recomanable que avui els usuaris de tren tinguin clar quins són els serveis mínims de la vaga convocada per aquest divendres a Renfe. A la demarcació de Girona, les línies gironines de tren convencional -la R11 i la RG1- presten avui prop de la meitat dels serveis habituals. D'aquesta manera, si en un divendres habitual les dues línies ofereixen més d'una trentena de serveis per cada sentit de circulació, avui es queden amb poc més d'una quinzena. En total, 33 combois de la R11 i la RG1: 17 en direcció nord (de Barcelona a Girona) i 16 en direcció sud (de Girona a Barcelona).

Ara bé, les línies de Rodalies, Regionals i Mitja Distància de Renfe no són les úniques afectades per la vaga a Renfe, ja que els serveis del tren d'alta velocitat (TAV) també queden alterats per aquesta jornada de mobilització. En el cas de les línies de tren convencional, els serveis mínims són del 66% en hora punta i del 33% la resta del dia. Pel que fa al TAV, els serveis mínims són d'entre el 63% i el 72%. Tot i això, entre la R11 i la RG1, les línies gairebé tenen garantit, com a mínim, el pas d'un comboi cada hora en la majoria de franges.

Agressions als treballadors
Els sindicats han decidit convocar la vaga d'avui per denunciar les condicions precàries de la plantilla. Les agressions als revisors han estat un dels aspectes que ha provocat la mobilització dels treballadors (tant de maquinistes com d'interventors). De fet, una de les últimes agressions va tenir lloc a principis d'aquest febrer, quan un grup de joves va agredir un revisor a l'estació de Gualba (en un tren de Barcelona a Girona). Llavors, els sindicats de Renfe ja van demanar més seguretat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Cinc propostes per fer aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Cinc propostes per fer aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Teatre, concerts, les Festes de Sant Martirià a Banyoles i actes solidaris

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

És a segona activitat del cicle «Siner[GI]es

«Reconfortava saber que no anàvem sols»

«Reconfortava saber que no anàvem sols»

Un programa centrat en les malalties avançades atén 1.500 gironins des del 2015

Premi per a la foto de la Clínica Bofill

Premi per a la foto de la Clínica Bofill

La imatge guardonada és una fotografia feta per Mireia Junc

Atraccions infantils de la fira a un euro

Atraccions infantils de la fira a un euro

La majoria de les atraccions infantils de la Festa Major de Sant Martirià (a la fotografia, en una...

Enllaços recomanats: Premis cinema