El primer trimestre d'aquest any 2016 va consolidar la tendència a l'alça en la recollida de roba solidària a la Vall de Camprodon. Els quatre contenidors que la cooperativa Roba Amiga té a les poblacions de Llanars, Sant Pau de Segúries i Camprodon, van recaptar un total de 1.493 quilos de roba vella donada per la gent d'aquestes localitats. Es tracta d'una xifra que satisfà tant a l'entitat com al mateix Ajuntament de Camprodon, que va valorar positivament les xifres i va convidar als seus vilatans a seguir fent donacions com s'ha fet fins ara.

Els quatre contenidors que hi ha a la Vall de Camprodon no són els únics de què disposa la zona. Al Ripollès també n'hi ha, tres ubicats a Sant Joan de les Abadesses, set a Ripoll, quatre més a Campdevànol, i un darrer que es troba a Ribes de Freser. Això suposa dinou punts de recollida de Roba Amiga, un consorci d'entitats englobats en una cooperativa. Entre els seus objectius s'hi compta la reducció al màxim dels residus tèxtils, promovent la inserció de persones en situació o risc d'exclusió social. Actualment accepten donacions de roba usada, sabates, roba de llar o bé altres materials tèxtils similars.

Les bones xifres registrades fins ara no només han permès recopil·lar roba, sinó també afavorir a la mateixa associació. La solidaritat dels veïns i la tasca de les entitats destinades a millorar el servei de recollida, de moment ja ha permés augmentar els llocs de treball de Roba Amiga, l'increment de la flota de vehicles que treballen en la recaptació i transport de la roba, una major freqüència en el buidatge dels contenidors i també la millora de les mesures de seguretat d'aquests.