La vintena edició de la Setmana del Cor de Girona, que se celebrarà de l'1 al 5 de juny, es fixa enguany en les cardiopaties congènites. Gicor, l'Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor, s'ha aliat amb l'entitat Aacic Cor Avant i, a més de fer prevenció de les malalties cardiovasculars en adults, també posarà l'accent en les patologies de naixement i en com conviure-hi durant la infància.

El tret de sortida a les jornades el donarà la conferència «El cor, vàlvules i sentiments», del periodista i escriptor Miquel Fañanàs, el dia 1 a les 7 del vespre a la sala d'actes de l'Hotel d'Entitats. Fañanàs parlarà del cor des del punt de vista literari.

Del 2 al 4 de juny, la plaça Miquel Santaló acollirà diversos estands on es calcularà el risc coronari dels vianants, es parlarà de les cardiopaties infantils i estudiants de Medicina i Infermeria de la Universitat de Girona realitzaran demostracions de reanimació cardiopulmonar i ús del desfibril·lador. «És un dels moments en què estem més a prop de la ciutadania, a peu de carrer, i aquestes demostracions ajuden a perdre la por als desfibril·ladors», va explicar ahir el president de Gicor, Tomàs Fajardo.

La Setmana del Cor acabarà el 5 de juny amb la Marxa Gicor, que compta amb la col·laboració del GEiEG, i que ofereix dos recorreguts segons el nivell dels participants.

A més, per segon any consecutiu, nou restaurants gironins oferiran menús cardiosaludables entre el 29 de maig i el 6 de juny.

Enguany el programa d'activitats és una mica més reduït que en altres edicions perquè entorn del 22 de setembre -quan Girona aculli el segon congrés de la Cardioaliança, que agrupa associacions de malalts de tot l'Estat-, Gicor tornarà a organitzar diverses activitats centrades en la prevenció de les malalties cardiovasculars.