Anna Roca, actriu i empresària treatral de 48 anys, va recollir el premi Garrotxí de l'Any -encarnat en l'atleta nu de bronze de Narcís Coderch- al restaurant la Deu. Davant de 400 comensals i del president Carles Puigdemont i molt emocionada, va agrair al jurat haver tingut en compte la cultura a l'hora d'escollir el guanyador. «Estic molt contenta del fet que es valori la gent del teatre», va exclamar. Va dedicar el premi a la seva família, formada pel seu home i les seves filles, que quan va tenir una edat li pujaven a l'escenari per dir-li que se'n volien anar a casa.

L'actriu i propietària d'una companyia de teatre va obtenir el premi per l'èxit de Momo (versió lliure de l'obra de Michael Ende). L'obra va ser estrenada el 2015 a la Mostra d'Igualada i ha obtingut 55 contractes a tot Catalunya. Va aconseguir dues candidatures als premis Max de les Arts Escèniques -el màxim guardó de l'escena espanyola- al millor espectacle familiar i a la millor producció privada. També va aconseguir el Premi de la Crítica com a millor espectacle familiar. A més, ha estat una de les finalistes al Premi de l'Associació Gironina de Teatre al millor espectacle d'arts escèniques produït a les comarques gironines el 2015.

Ara ha de sumar als guardons el premi Garrotxí de l'Any, el qual reconeix els mèrits de l'any passat. Per al 2016, Anna Roca va avançar que té previst representar Momo a Europa. En poc temps, durà l'obra a Bèlgica. Roca va explicar que Momo és el projecte teatral més gran i amb més actors a l'escenari que ha impulsat durant la seva carrera.

Els garrotxins

A la vetllada es van lliurar quatre premis més: Trajectòria Personal, Millor Iniciativa Promocional, Millor Iniciativa Social i Millor Iniciativa Empresarial.

El jurat va reconèixer el recorregut personal de Domènec Morera. Es tracta de l'impulsor d'un grup dedicat a la venda de llavors. Toni Moreno (professor de l'Institut Garrotxa) en nom de Robolot Team va recollir el premi a la millor promoció pel certamen Robolot, un festival dedicat a la robòtica educativa que s'ha consolidat com un referent de la robòtica a tot l'Estat. Lluís Vilanova va ser l'encarregat d'agafar l'atleta de bronze en representació del Rotary Club Garrotxa. El mèrit és el cribatge del càncer de còlon. Josep Curós i Josep Anglada (Bedding Industrial Begudà, SL) van recollir el guardó a la millor iniciativa empresarial. L'organització, el CIT, va tenir un Garrotxí de l'Any especial.