El Departament de Territori i Sostenibilitat va posar en servei ahir el nou bus exprés, que comunicarà Girona amb Torroella de Montgrí, i que arribarà també fins a l'Estartit. El nou trajecte tindrà parades intermèdies a Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Medinyà, Cervià de Ter, Sant Jordi Desvalls, Colomers, Jafre i Verges.

L'acte d'estrena del nou servei va ser presidit pel secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font.

L'actual servei interurbà es reconverteix tot en línia exprés, fet que suposa una millora en l'oferta tant de dilluns a divendres com els caps de setmana. Concretament, s'ofereixen quatre noves expedicions diàries per sentit entre setmana i es dobla el servei actual els diumenges.

S'implanta també una nova targeta multiviatge T-10/120 que suposa importants millores tarifàries en la part del recorregut que no forma part del sistema tarifari integrat de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Girona, és a dir, de Torroella a Colomers.

Així, la línia e-2 Girona-Torroella de Montgrí-l'Estartit tindrà vuit noves expedicions (quatre d'anada i quatre de tornada) de dilluns a divendres i sis més (tres d'anada i tres de tornada) els diumenges i festius, que s'afegeixen a l'oferta actual. D'aquesta manera, el servei tindrà 24 expedicions de dilluns a divendres i 12 els dissabtes, diumenges i festius. Aquests reforços potencien les comunicacions no només entre les poblacions que cobreix la línia sinó, especialment, amb la ciutat de Girona. Pel que fa als caps de setmana, s'aconsegueix un servei uniforme els dos dies, fet que permet potenciar els desplaçaments vinculats a l'oci i a l'activitat turística.

Transport "ràpid i eficient"

Per a Font, els serveis exprés.cat de la Generalitat ofereixen un transport "ràpid i eficient i els ciutadans ens valoren el servei amb una puntuació superior al 8, això vol dir que estem fregant l'excel·lència des del punt de vista dels serveis de transport públic interurbà". "Si actualment hi ha un servei de qualitat en aquest país són els serveis interurbans de busos", va valorar.

El Girona-Torroella-l'Estartit té totes les prestacions de la xarxa de busos exprés.cat que desplega el Departament de Territori i Sostenibilitat. A més d'oferir serveis ràpids entre municipis, es garanteix l'accessibilitat i es facilita l'accés a altres modes de transport. El bus Girona-Torroella-l'Estartit és el segon que es posa en servei a la demarcació de Girona, després del de l'Olot-Girona (en funcionament des del juliol de 2014). Avui el Departament té previst presentar la línia de bus exprés entre Girona i Palamós.