Els lladres anaven equipats amb motxilles amb antenes, que suposadament eren inhibidors d'alarmes. Van passar per darrere de les naus a base de saltar o trencar les baranes que separen una empresa de l'altra. Quan van arribar a l'empresa Embotits Calet, al polígon de Begudà, es van aturar per fer un forat. Els fets van tenir lloc la nit del dijous 27 d'octubre al divendres 28 d'octubre.

Es tracta del segon robatori fet a la Garrotxa amb inhibidors d'alarmes i un forat a la paret en el termini de poc més d'un mes. Abans, el dia 15 de setembre, els lladres també van fer un forat per robar en una empresa de les Planes i van fer servir inhibidors d'alarmes.

Per tal d'entrar, els lladres van seguir una ruta que passava per darrere les naus des del carrer. Van trencar les baranes fins arribar a la part de darrere d'Embotits Calet. Quan van ser-hi, van fer servir algun element mecànic per fer un forat. Les càmeres de vigilància els van detectar a les 12.20 hores. A partir d'aquesta hora -segons Miquel Font, gerent de l'empresa- els lladres es van moure per la nau. Van esbotzar portes, van bolcar palets i van trencar vidres. Font creu que els lladres buscaven una ruta que els permetés arribar a les oficines per tal de trobar-hi diners. Explica que eren entre 4 i 5 persones, que anaven tapades amb caputxes i màscares i que portaven guants. «Impossible d'indentificar», opina.

La cerca de botí va durar fins a 2/4 de 3 de la nit, quan va arribar el vigilant de l'empresa. En detectar una persona, els lladres van córrer cap al forat que havien fet i van fugir.

L'empresa ja va patir un robatori similar l'any passat. El gerent considera que amb càmeres a l'entrada del polígon la policia podria controlar més les entrades i sortides i seria més complicat robar. Ara hi ha dues càmeres, però són poc potents. Demana que l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts millori la seguretat del polígon.

L'alcalde de Sant Joan, Joan Espona, explica que el Consell d'Alcaldes duu a terme un projecte de càmeres de seguretat que abastarà tota la comarca. Indica que, quan els alcaldes hagin consensuat els llocs, posaran càmeres als indrets més propicis. Considera que tot i les càmeres comunals, el nivell de seguretat depèn de la responsabilitat individual.