L'operació policial contra el taller clandestí de Sils on es fabricaven rèpliques de les marques Ferrari i Lamborghini taller clandestí de Sils on es fabricaven rèpliques de les marques Ferrari i Lamborghini s'ha saldat amb la detenció de tres persones i el decomís de 14 cotxes, segons va detallar ahir diumenge la policia espanyola. Una de les novetats del cas és que, paral·lelament, s'ha descobert que el líder del grup tenia habilitada al seu garatge una instal·lació per al cultiu de marihuana, totalment equipada i amb 950 testos.

L'operatiu es va dur a terme dimarts passat en un recinte situat al polígon industrial que hi ha a tocar de la carretera de Santa Coloma, la C-63. Els arrestats transformaven en aquest taller, que tenien en funcionament aproximadament des de feia un mes, vehicles de gamma mitjana en «superesportius» que posteriorment venien a través de portals de segona mà a Internet. La investigació es va iniciar després de la confiscació a Benidorm d'un vehicle que simulava l'aparença d'un esportiu de la marca Ferrari, però que en realitat resultava ser una falsificació i vulnerava els drets de propietat industrial del «cavallino rampante».

Els agents van poder identificar la persona que havia fabricat el vehicle falsificat i la seva posterior venda a través de webs de venda de segona mà. Les pistes van portar la policia espanyola fins a Sils, on, amb el suport de la policia municipal de la població selvatana, van entrar al taller clandestí i van trobar-hi fins a 14 vehicles en diferents graus de transformació, quatre dels quals eren diversos models de Ferrari ja preparats per a la seva comercialització. En un primer moment es van detenir només dues persones, les que es trobaven en el moment de l'escorcoll a l'interior del taller clandestí. No obstant això, finalment han estat tres els detinguts per aquest delicte de falsificació. En el mateix registre al taller, també es van decomissar diverses peces, elements distintius i anagrames de les marques afectades, motlles de fibra de vidre per a peces de la carrosseria, comptaquilòmetres i documentació variada relacionada amb els vehicles. De fet, durant la inspecció es va trobar un motlle que reproduïa per complet la carrosseria d'un Ferrari F430.

Aquesta no ha estat la primera vegada que la Policia Nacional ha actuat en una operació de falsificació de vehicles d'alta gamma. El 2013, el mateix cos de seguretat va desmantellar dos tallers a Madrid i València on es realitzava la mateixa pràctica, però no només amb vehicles de la marca Ferrari, sinó també amb Aston Martin. Aquests vehicles eren comercialitzats posteriorment a través de portals de segona mà d'Internet a uns 40.000 euros, és a dir, un vuitanta per cent més barats del preu de venda originals.

La investigació que va portar fins al taller de Sils ha estat conduïda per agents del grup II de propietat intel·lectual i industrial de la policia judicial, del grup III de delictes tecnològics de Catalunya i del grup II de policia judicial de Benidorm.