El màxim responsable del Consorci de les Gavarresha volgut remarcar la importància de l'actuació com un «clar exemple» de les sinèrgies que es poden aconseguir quan «organitzacions conservacionistes de diferents països treballen conjuntament amb objectius comuns» a favor d'un planeta més sostenible. Santamaria ha admès, en aquesta línia, que les plantacions massives d'espècies com l'eucaliptus es van fer amb la connivència de les administracions públiques i ha assegurat que s'està treballant per reparar progressivament el «dany» causat.

Franja de protecció

Aquesta, però, no és l'única actuació que s'ha impulsat a la zona amb la prevenció d'incendis forestals com a objectiu. Així, en el terme municipal de Sant Martí Vell (Gironès), la fundació Nando and Elsa Peretti també ha finançat i executat una franja de prevenció d'incendis de cinc quilòmetres. L'actuació, que ha tingut un pressupost d'11.240 euros, està inclosa en el pla de prevenció d'incendis del massís de les Gavarres. A banda de reduir la càrrega de combustible forestal a la zona, l'obertura de la franja permetrà facilitar la intervenció i el trànsit de vehicles dels Bombers en cas que s'hi declari un incendi.

Cork Forest Conservation Alliance, de la seva banda, impulsa campanyes en àmbit mundial per la protecció i conservació dels boscos de sureres de regions del Mediterrani i treballa a favor dels habitants i de la biodiversitat, a través de l'educació i l'acció directa amb les comunitats locals.