L´excursionista que va caure dissabte al migdia des d´una alçada d´uns 300 metres a la zona del Pic de Bastiments a Setcases estava ahir en pronòstic «molt greu» a l´Hospital de la Vall d´Hebron de Barcelona. La dona va precipitar-se amb el seu company sentimental, Antoni P.G., de 54 anys, que va morir abans que els bombers acudissin al lloc. L´origen de la parella és Torelló, a la comarca d´Osona, i el fill, que és veí de la mateixa població, va ser qui va avisar els equips d´emergència.

Fonts del centre barceloní van explicar que la pacient, Maria Carmen C.T., de 50 anys, va ser traslladada de l´hospital Josep Trueta de Girona a la Vall d´Hebron, on estava en la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l´hospital de Traumatologia del complex sanitari. La dona va patir hipotèrmia i una fractura de fèmur a la cama dreta i húmer.

La parella i el jove baixaven des de Bastiments per desplaçar-se cap al Pic de la Dona, a la banda francesa. Segons el relat dels bombers, la dona hauria relliscat per culpa d´una capa de gel i l´home, en intentar agafar-la, va provocar que tots dos es precipitessin.

Evacuada de Romanyà

Una altra persona va haver de ser evacuada pels bombers ahir al migdia després d´haver-se fet un tall profund al genoll quan caminava amb un grup d´excursionistes pels paratges del Coll del Matxo Mort, a Romanyà de la Selva. Fonts dels Bombers van informar que la zona era inaccessible per l´ambulància, per la qual cosa van recollir la ferida, Rosa C.A. de 46 anys, perquè el vehicle mèdic la portés a l´hospital de Palamós.