A la demarcació de Girona, els treballs per a la instal·lació de nous faldons a les barreres de seguretat de la xarxa viària del territori s'han iniciat aquests dies. En total, s'actuarà a 1,8 quilòmetres repartits en diferents trams d'aquesta zona, concretament a les carreteres GI-682, GI-550, i C-35. A la GI-682 l'actuació comprèn un total de 773 metres corresponents a diferents trams d'aquesta via al terme municipal de Lloret de Mar, a la comarca de la Selva.

Els treballs, que ja s'han iniciat, s'allargaran uns deu dies. A la GI-550 s'instal·laran faldons a 838 metres de barreres de seguretat a diferents trams d'aquesta carretera al terme muncipal d'Arbúcies, a la comarca de la Selva.

Els treballs començaran a mitjan gener i s'allargaran durant deu dies. A la C-35 es col·locaran faldons a 246 metres repartits en diversos trams d'aquesta carretera, a l'altura del terme municipal de Fogars de la Selva, a mitjans de gener.

En les comarques centrals, el DPTOP iniciarà a principis d'any la instal·lació de faldons a les barreres de seguretat de diferents trams de les carreteres B-520, B-402 i C-55, que sumen una longitud de 646 metres. A la B-520 es col·locaran faldons al costat esquerre d'un tram de 48 metres de longitud d'aquesta via, corresponent al terme municipal de Santa Eugènia de Berga, a la comarca d'Osona.

A la C-55 a mitjan mes de febrer s'iniciaran els treballs a dos trams d'aquesta carretera que sumen una longitud de 260 metres, al municipi de Navàs, al Bages, i a Pinós, al Solsonès. I a la B-402 els treballs se centraran al costat esquerre de diferents trams d'aquesta carretera a Guardiola de Berguedà, que sumen una longitud de 338 metres. Es preveu iniciar les obres a finals de gener.

En el cas de l'àrea metropolitana de Barcelona, properament s'incorporaran els elements de protecció especial per als motoristes a 608 metres de barreres de seguretat en diversos trams de la C-17 i la GI-800. A la C-17 a principis del mes de febrer s'inciarà la instal·lació de faldons a les barreres de seguretat d'aquesta via en dos trams diferents situats al terme municipal de Montcada i Reixac, al Vallès Occidental.

Els treballs s'allargaran durant cinc dies per tal de d'establir una protecció especial en un total de 288 metres en aquesta via. A la GI-600 les obres se centraran en diversos trams de la via al terme muncipal de Tordera, a la comarca del Maresme, que sumen una longitud total de 320 metres. Els treballs començaran a principis de gener.

Pel que fa a les Terres de l'Ebre, a partir del mes de febrer començaran les obres per proveir de faldons les barreres de seguretat d'un total d'1,2 quilòmetres de la xarxa viària d'aquesta zona, que es concentraran a la C-12 i a la C-43. A la C-12 s'instal·laran 304 metres de faldons en aquesta carretera a l'altura del terme municipal d'Ascó, a la Ribera d'Ebre, a finals del mes de febrer. A la C-43 els treballs consistiran en la col·locació de faldons en 932 metres de barreres de seguretat de diferents punts d'aquesta via a les Terres de l'Ebre.

Concretament, s'instal·laran 680 metres de faldons a diversos trams situats al terme municipal del Pinell de Brai, a la Terra Alta, així com 252 metres al terme de Benifallet, al Baix Ebre. Es preveu que els treballs s'iniciïn a principis del mes de març i s'allarguin durant onze dies.

Finalment, a les comarques de Ponent, es col·locaran faldons a 712 metres de barreres de seguretat en diferents trams de la C-13 a l'altura de Camarasa, a la Noguera. Els treballs s'iniciaran a mitjan febrer i s'allargaran uns vuit dies.