El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va inaugurar, ahir dissabte a Llagostera, la nova seu de la biblioteca Julià Cutiller, que abans havia estat situada a la Casa de les Vídues i per raons d'espai s'ha hagut de buscar una nova ubicació. La nova seu es troba al Centre Cultural Can Roig, construït sobre una antiga fàbrica de suro llagosterenca, en un espai de 850 metres quadrats.

A l'acte hi van assistir més de 300 persones, sent presidit pel propi conseller Mascarell que estava acompanyat per l'alcalde de la vila, Fermí Satamaria, la diputada Imma Colom, l'arquitecte de l'obra Mateu Barba, el delegat de Cultura a Girona, Antomi Baulida, el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, així com d'alguns regidors municipals i l'exalcalde Llagostera, Lluis Postigo, durant el mandat municipal del qual es va iniciar el projecte.

Mascarell va assegurar en el seu parlament que "a l'any 2014 tothom a Catalunya ha de tenir un llibre per llegir perquè volem ser un país culte. Ara hi ha 255 biblioteques al nostre país". Fermí Santamaria va afegir per la seva banda que "Llagostera sempe ha tingut problemes per tenir una biblioteca, però al final ho hem aconseguit".