Un estudi realitzat per la Càtedra Cambra de l'Empresa Familiar sobre 300 empreses de menys de 250 treballadors ha detectat que el 25% d'aquestes apliquen mesures per conciliar la vida laboral i familiar, tot i no estar obligades per llei. El mateix estudi, titulat "Conciliació de la vida personal, familiar i laboral a les empreses gironines", posa de manifest que les empreses que les apliquen milloren la seva productivitat. Ara bé, el treball detecta que majoritàriament només les dones s'acullen a les mesures. Per exemple, només un 5,5% dels homes de les empreses enquestades van demanar una ampliació del permís de paternitat.

Aquest és el primer estudi que s'ha editat dins la iniciativa del Baròmetre de l'Empresa Familiar a Catalunya. Es tracta d'un projecte conjunt de la Càtedra Cambra de l'Empresa Familiar (UdG), la Fundació Jaume Casademont, l'Associació Catalana de l'Empresa Familiar i el Instituto de la Empresa Familiar.

L'objectiu del baròmetre és elaborar un seguit d'estudis que permetin fer una radiografia de les empreses familiars a Catalunya, generar coneixement sobre els sectors i característiques de l'empresa familiar i aglutinar esforços i establir sinergies entre universitats i escoles al voltant d'aquest tipus d'empresa.

En un dels estudis que es presentarà públicament demà en un acte al Parc Científic i Tecnològic de Girona, es detecta que les empreses petites són més favorables a aplicar mesures que ajudin a conciliar vida laboral i familiar perquè "coneixen els casos de prop".