El 25 per cent de les pimes de Girona apliquen mesures conciliadores

La Fundació Jaume Casademont i la UdG presenten el Baròmetre
de l'Empresa Familiar

13.11.2008 | 01:00
Responsables de l´estudi.
Responsables de l´estudi.

Un estudi realitzat per la Càtedra Cambra de l'Empresa Familiar sobre 300 empreses de menys de 250 treballadors ha detectat que el 25% d'aquestes apliquen mesures per conciliar la vida laboral i familiar, tot i no estar obligades per llei. El mateix estudi, titulat "Conciliació de la vida personal, familiar i laboral a les empreses gironines", posa de manifest que les empreses que les apliquen milloren la seva productivitat. Ara bé, el treball detecta que majoritàriament només les dones s'acullen a les mesures. Per exemple, només un 5,5% dels homes de les empreses enquestades van demanar una ampliació del permís de paternitat.
Aquest és el primer estudi que s'ha editat dins la iniciativa del Baròmetre de l'Empresa Familiar a Catalunya. Es tracta d'un projecte conjunt de la Càtedra Cambra de l'Empresa Familiar (UdG), la Fundació Jaume Casademont, l'Associació Catalana de l'Empresa Familiar i el Instituto de la Empresa Familiar.
L'objectiu del baròmetre és elaborar un seguit d'estudis que permetin fer una radiografia de les empreses familiars a Catalunya, generar coneixement sobre els sectors i característiques de l'empresa familiar i aglutinar esforços i establir sinergies entre universitats i escoles al voltant d'aquest tipus d'empresa.
En un dels estudis que es presentarà públicament demà en un acte al Parc Científic i Tecnològic de Girona, es detecta que les empreses petites són més favorables a aplicar mesures que ajudin a conciliar vida laboral i familiar perquè "coneixen els casos de prop".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Les empreses gironines multipliquen els beneficis per set en només un any

Els guanys conjunts de les empreses de la demarcació van assolir els 815 milions d'euros el 2015,...

El president de Caixabank aposta per una «unió monetària completa» a la UE

Jordi Gual considera «imprescindible» endinsar-se en «estadis més grans d'unió...

L´empresa gironina Eurekakids obre la seva primera botiga a Hondures

La companyia gironina de joguines Eurekakids ha decidit obrir la seva primera botiga a Hondures,...

Enllaços recomanats: Premis cinema