El Govern reconeix que haurà de revisar a la baixa les seves previsions sobre l'economia espanyola per a 2009. El secretari d'Estat d'Economia, David Vegara, va afirmar ahir que "en un entorn tan canviant i no per millor" és previsible que el Govern modifiqui "a la baixa" el quadre macroeconòmic el desembre. Tot apunta que rebaixarà la previsió de creixement de l'1% per a 2009, davant la gran incertesa generada després de l'agreujament de la crisi financera després de l'estiu. Vegara va avançar també que la dada del PIB del tercer trimestre que l'INE publicarà aquest divendres confirmarà la caiguda intertrimestral del 0,2% que ja va avançar el Banc d'Espanya. Des del PP s'ha qualificat l'anunci de "falta de respecte al Parlament" que està immers en el debat pressupostari.

El secretari d'Estat d'Economia, David Vegara, va afirmar ahir que en la revisió que es faci el desembre de la previsió de creixement econòmic per a 2009 serà "a la baixa". En roda de premsa, el secretari d'Estat va indicar que "lògicament, en un entorn econòmic tan canviant i no per millor" preveu revisar la previsió de creixement per a 2009, de l'1%, "amb riscos a la baixa".

Amb vista al dada de creixement de l'economia del tercer trimestre, que publicarà l'INE divendres que ve, Vegara va assegurar que "raonablement és d'esperar que se situï en els nivells" avançats fa unes quantes setmanes pel Banc d'Espanya, i que van reflectir una caiguda del 0,2% en taxa intertrimestral. "Hem vist alguna vegada alguna dècima de diferència (entre l'avanç del Banc d'Espanya i la dada de l'INE), però no és el normal".

Vegara va evitar concretar les ajudes que el Govern preveu destinar a les pimes perquè, segons va dir, encara s'estan "estudiant".