D'Art SA, amb seu a Anglès i dedicada a la fabricació i comercialitza portes de mobles de cuina, ha anunciat a la plantilla la seva intenció de tancar les portes. La vintena de treballadors i els seus empleats ja han iniciat les reunions per negociar els acomiadaments, tot i que no n'esperen res positiu.

Fonts de la plantilla van explicar que els deuen quatre mesos de salari a més de dues pagues dobles, cosa que suposa al voltant de sis mil euros per treballador. Davant d'aquesta situació, han decidit fer torns a les portes de la fàbrica per evitar que l'empresa es vengui maquinària o producte acabat en perjudici dels seus interessos. Les mateixes fonts van indicar que, tot i no cobrar, "s'ha seguit venent gènere", tot i admetre que no coneixen la situació econòmica real de l'empresa.

Empresa exportadora

D'Art exporta la major part de la seva producció a països europeus, i fa uns anys va arribar a tenir una plantilla propera als seixanta treballadors. Després d'un conflicte entre els accionistes de la companyia, hi va haver un relleu a la direcció de l'empresa.

En els últims mesos els problemes s'han acumulat. Els treballadors van denunciar la companyia per l'impagament de salaris, i l'empresa va proposar una desena de baixes voluntàries o la presentació d'un ERO davant una baixada de facturació que xifrava en el 40%.

Tot i que aquest mateix setembre els propietaris de l'empresa van expressar la voluntat de donar continuïtat a la producció, finalment han acabat desistint.