En declaracions després de participar en un acte al Círculo Ecuestre, ha reiterat que el PP "estudiarà amb deteniment" les mesures anunciades ahir per José Luis Rodríguez Zapatero, però ha remarcat que "no són prou ambicioses i no van a l'arrel del problema", que és frenar l'increment de l'atur, ha dit.

Precisament avui, el Consell de Ministres ha donat el vistiplau al Reial decret-Llei pel qual es crearan dos fons, dotats en conjunt amb 11.000 milions d'euros, que serviran per invertir en sectors econòmics estratègics i en obra pública municipal, amb l'objectiu de crear 300.000 llocs de treball.

"Zapatero posa de manifest que no té un pla clar per sortir de la crisi", ha afirmat la dirigent popular, que ha afegit que ja es veurà si les mesures del Govern serviran per crear o no aquesta xifra d'ocupacions.

De Cospedal també ha afirmat que el Govern no té "confiança en la capacitat de l'econòmica espanyola i dels espanyols" per fer front a la crisi, i ha opinat que amb solucions "valentes" la sortida a la crisi "seria més ràpida".

De fet, ha recordat que el PP defensa baixar l'Impost de Societats, l'IRPF a les famílies que paguen hipoteca i el suport a les pimes, entre d'altres mesures.

D'una altra banda, De Cospedal ha precisat que quan sigui possible el PP formalitzarà la seva petició de constituir una comissió parlamentària d'investigació sobre la petroliera russa Lukoil, interessada a entrar en el capital de Repsol, perquè hi hagi transparència i claredat entorn d'aquesta operació.

"A Zapatero sembla no importar-li res, sinó tot al contrari, que una empresa controlada pel govern rus tingui el control de l'energia al nostre país", ha proclamat.

La dirigent del PP ha dit que aquesta operació "posa en perill la seguretat de les famílies espanyoles", perquè "no es pot consentir que un sector estratègic per a Espanya com l'energia estigui en mans estrangeres, i sobretot si són extracomunitàries".