Paquet de mesures

El PP reprotxa la falta d´ambició a Zapatero i que no tingui ´un pla clar´

28.11.2008 | 15:33

La secretària general del PP, María Dolores De Cospedal, ha reprotxat avui al Govern falta d'"ambició" en l'"enèsim" paquet de mesures que va anunciar ahir per fer front a la crisi, i ha opinat que el president del Govern no té "un pla clar" davant la crisi.

En declaracions després de participar en un acte al Círculo Ecuestre, ha reiterat que el PP "estudiarà amb deteniment" les mesures anunciades ahir per José Luis Rodríguez Zapatero, però ha remarcat que "no són prou ambicioses i no van a l'arrel del problema", que és frenar l'increment de l'atur, ha dit.

Precisament avui, el Consell de Ministres ha donat el vistiplau al Reial decret-Llei pel qual es crearan dos fons, dotats en conjunt amb 11.000 milions d'euros, que serviran per invertir en sectors econòmics estratègics i en obra pública municipal, amb l'objectiu de crear 300.000 llocs de treball.

"Zapatero posa de manifest que no té un pla clar per sortir de la crisi", ha afirmat la dirigent popular, que ha afegit que ja es veurà si les mesures del Govern serviran per crear o no aquesta xifra d'ocupacions.

De Cospedal també ha afirmat que el Govern no té "confiança en la capacitat de l'econòmica espanyola i dels espanyols" per fer front a la crisi, i ha opinat que amb solucions "valentes" la sortida a la crisi "seria més ràpida".

De fet, ha recordat que el PP defensa baixar l'Impost de Societats, l'IRPF a les famílies que paguen hipoteca i el suport a les pimes, entre d'altres mesures.

D'una altra banda, De Cospedal ha precisat que quan sigui possible el PP formalitzarà la seva petició de constituir una comissió parlamentària d'investigació sobre la petroliera russa Lukoil, interessada a entrar en el capital de Repsol, perquè hi hagi transparència i claredat entorn d'aquesta operació.

"A Zapatero sembla no importar-li res, sinó tot al contrari, que una empresa controlada pel govern rus tingui el control de l'energia al nostre país", ha proclamat.

La dirigent del PP ha dit que aquesta operació "posa en perill la seguretat de les famílies espanyoles", perquè "no es pot consentir que un sector estratègic per a Espanya com l'energia estigui en mans estrangeres, i sobretot si són extracomunitàries".

Economia

El president de Retailcat, Joan Carles Calbet
El comerç català es prepara per un «Black Friday» consolidat

El comerç català es prepara per un «Black Friday» consolidat

Retailcat demana que el sector del comerç es posi d'acord en la durada del període de descomptes

El Suprem dona la raó als bancs en els casos d´hipoteques a l´IRPH

El Suprem dona la raó als bancs en els casos d´hipoteques a l´IRPH

Considera que la simple referència d'una hipoteca a aquest índex no implica falta de transparència...

La diferència entre autonomies en el consum de menjar és de fins al 700%

Les categories en les quals existeix una major disparitat entre comunitats són...

Gabriel Martínez serà el nou director de Comunicació del Banc Sabadell

Banc Sabadell ha nomenat Gabriel Martínez, fins ara director de Comunicació Externa...

Enllaços recomanats: Premis cinema