El llarg consell d'administració de Caixa Girona de dilluns passat va servir per analitzar els números de la fusió de la mà de consultors financers que han elaborat estudis econòmics respecte a això. D'entre les qüestions que es van debatre en el consell, segons fonts de l'entitat, hi hauria el futur mapa d'oficines. En aquest sentit, es va assegurar que Caixa Girona seria la menys afectada per l'inevitable tancament de sucursals que comportarà el procés d'integració amb les caixes de Terrassa, Sabadell i Manlleu.

Els negociadors encara no han decidit quantes oficines acabaran tancant, si bé diferents fonts les situen en una forquilla d'entre 750 i 900 sucursals.

Això, comportarà una reducció de personal d'almenys 500 persones, tot i que hi ha algun sindicat que tem que s'acostin a les 700. Al mateix temps suposarà reduir la plantilla de l'entitat resultant entre un 10 per cent i un 15 per cent, i la xarxa d'oficines entre un 15 per cent i un 20 per cent.

L'ajust de la plantilla es realitzarà a través de prejubilacions i reubicació de personal dins de la nova entitat, segons s'està negociant en una taula laboral amb els sindicats. A més, per a la reubicació d'empleats es potenciaran diferents línies de negoci, com la banca d'empresa, la banca personal i els segurs, amb l'objectiu d'impulsar el seu creixement i penetració dins del mercat.

A finals de juny, Caixa Girona comptava amb un total de 239 oficines: 140 estaven a les comarques gironines, 89 a Barcelona, 6 a Tarragona, i 1 a Madrid. Amb les previsions actuals, Caixa Girona tancaria entre 30 i 40 oficines a causa del procés de fusió.

Pel que fa a la plantilla, l'entitat gironina ocupava a finals de juny un total de 1.126 persones, a les quals cal afegir-ne 34 més que treballen en empreses creades o controlades per Caixa Girona.

Mata, molest amb Vilert

Les reticències expressades els últims dies per Enric Vilert respecte, tant pel que fa a la forma en què s'aborda la fusió, com pel fet que els directors generals acabin decidint el pes de cada entitat en el futur consell d'aministració i assemblea general, segueixen rebent crítiques. A les expressades dilluns pel conseller d'Economia Antoni Castells, cal afegir-hi les del director general de Caixa Terrassa, Enric Mata -que es postul·la com a dirctor general de la caixa fusionada-. Segons Mata, la fusió amb les caixes de Sabadell, Manlleu i Girona ha rebut interferències polítiques de la Diputació de Girona i va assegurar que Vilert expressa opinions "influïdes de raons polítiques".