L'Associació Internacional del Transport Aeri (IATA) va retirar a Viajes Marsans la llicència per a la venda de bitllets d'avió i li va demanar un aval de 20 milions d'euros. Per als propietaris de la companyia, Gerardo Díaz Ferrán i Gonzalo Pascual, la decisió de la IATA és "un atropellament", ja que des que existeix aquesta associació internacional, Marsans "sempre ha pagat puntualment".

Encara que l'organització va amenaçar de tallar el servei avui al matí, si no presentaven les garanties exigides, finalment ho va fer ahir a la tarda.

Amadeus España, seguint les instruccions de la IATA, va inhabilitar a les agències del grup Marsans la possibilitat d'emissió de bitllets de la IATA disponibles a través d'aquest GPS. Aquestes agències són: Viajes Marsans, Rural Tours Viajes, Viajes Atenea, Tiempo Libre, Viajes Crisol i Viajes Marsans Lusitana (Portugal).

Per altra banda, el grup Batallajuanola, representant del fons luxemburguès Real Estate Distressed Fund, va decidir retirar la seva oferta de compra de la companyia aèria Air Comet, propietat de Díaz Ferrán i Pascual. La decisió es va prendre després d'una reunió celebrada ahir a la tarda un cop van apreciar el deute anunciat en el concurs de creditors, de 310 milions d'euros.