Viatges Marsans, propietat del president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, i del seu soci, Gonzalo Pascual, té en aquests moments "centenars de clients escampats pel món" i deixarà sense vacances a uns 70.000 persones que ja han contractat els seus viatges per a aquest estiu, a causa de l'impagament als proveïdors.

Segons van assenyalar fonts dels empleats de Marsans, molts d'aquests últims clients ja han pagat la totalitat de l'import dels seus viatges d'estiu, mentre que la majoria ha abonat el 40 per cent per la seva reserva, imports que de moment no podran recuperar, ja que el grup s'ha quedat sense caixa, després de quinze dies sense vendre res.

Des que el passat 20 d'abril l'Associació Internacional del Transport Aeri (IATA) va retirar a Viatges Marsans la llicència per a la venda de bitllets d'avió, l'empresa només pot gestionar les reserves fetes pels seus clients.

Deute de 400 milions

Els compromisos de Marsans amb proveïdors superen els 150 milions d'euros, repartits entre 5.000 empreses diferents, mentre que el deute total arriba a uns 400 milions.

A molts clients que es troben en aquests moment viatjant se'ls ha negat el servei contractat en el destí, a causa de l'impagament per part de Marsans, i s'han vist obligats a pagar de nou l'hotel.

Així mateix, els empleats del grup estan contactant amb els clients que preveien sortir de viatge aquest cap de setmana perquè no acudeixin als aeroports, ja que les companyies aèries no els prestaran els serveis contractats.

La mateixa font va lamentar, així mateix, que les parelles que han contractat el seu viatge de noces amb Marsans -i el maig se celebren molts casaments- es quedaran sense poder disfrutar-lo.

Mentrestant, diversos centenars de treballadors de les oficines de Viatges Marsans de Sevilla, Màlaga i Còrdova s'han concentrat aquest divendres en aquestes tres capitals andaluses per demanar als empresaris el manteniment de l'activitat i solucions de futur per a clients i treballadors.

El dia abans, un miler dels 4.000 treballadors de Viatges Marsans es van concentrar davant la seu de la CEOE a Madrid per exigir al president de la patronal i propietari de la companyia, Gerardo Díaz Ferrán, i el seu soci, Gonzalo Pascual, "garanties que assegurin la viabilitat de l'empresa, el manteniment dels llocs de treball i els salaris".