La reunió de la Comissió de seguiment del Pacte de Toledo d'ahir es va centrar en la discussió de les propostes presentada per PP, CiU, PNB i ERC-IU-ICV per ajustar l'esforç contributiu a les "cotització real" i la pensió percebuda de manera que es tingui en compte el nombre de fills per "complementar" el període de càlcul necessari per accedir al dret a una pensió.

Els grups plantegen un sistema inspirat en el sistema que s'aplica en països com França. En concret, el que planteja la proposta és que si una dona no ha cotitzat els quinze anys que s'exigeixen ara com a mínim per percebre una pensió contributiva, per cada fill que tingui se li computi un temps que, en el cas de França, són dos anys per cada fill.

Una altra alternativa que s'ha proposat a la Comissió, que avui celebrarà una nova reunió, va ser incrementar el pes que el servei militar o la prestació social substitutòria suposa a l'hora de computar com períodes cotitzats, de manera que comptin per a la jubilació general i no només per a l'anticipada.