La cadena de botigues de productes culturals i tecnològics FNAC estudia obrir un establiment a Girona. Així ho va assegurar el conseller delegat de la filial espanyola, Enrique Martínez, al diari Expansión. La intenció d'obrir a Girona passa per un canvi d'estratègia de la multinacional, actualment centrada a les grans capitals.

A banda de Girona, la cadena ja ha previst obrir un establiment a Mataró i també podria arribar a Tarragona i altres ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona. Tots aquests projectes haurien de culminar-se abans de l'any 2015.

Les necessitats de FNAC passen per locals a partir de 1.700 metres quadrats, si bé les seves preferències se situen per espais d'entre 2.000 i 2.500 metres. Aquests requeriments fan preveure que la companyia no tindrà les dificultats que està tenint Ikea per trobar una ubicació a les comarques gironines.

Les botigues catalanes de FNAC -El Triangle, l'Illa, Diagonal Mar i La Maquinista- suposen el 30% de la facturació de la filial espanyola de la multinacional, que preveu tancar l'exercici amb uns ingressos de 430 milions d'euros.