El president de BBVA, Francisco González, ha descendit del cinquè al desè lloc en el rànquing de millors retribucions dels presidents i consellers delegats de 15 bancs americans i europeus líders, en abaixar-se el sou un 10 per cent el passat exercici, fins als 5,64 milions d'euros.

El rànquing, recopilat per la firma Equilar per a Financial Times, està encapçalat pel president de JP Morgan Chase, Jamie Dimon, que l'any passat figurava en el lloc número 13 i que ha incrementat la seva remuneració un 1.541 per cent, en passar de 0,8 milions d'euros a 14,52 milions d'euros el 2010.

Dimon desbanca així del primer lloc John Stumpf, el president de Wells Fargo, la retribució total del qual s'ha vist reduïda un 6%, fins als 12,27 milions d'euros.

En tercer lloc se situa James P. Gorman, després de substituir a John Mack com conseller delegat de Morgan Stanley, amb una remuneració de 10,37 milions d'euros.

Un altre els avenços més cridaners és el de Lloyd Blankfein, president de Goldman Sachs que, a l'incrementar el seu sou en un 1.536 per cent, fins als 9,86 milions d'euros, ha passat de la cua del rànquing a la quarta posició en tan sols un any.

En el cinquè lloc del rànquing hi trobem Brady Dougan, conseller delegat de Credit Suisse, amb una retribució de 8,24 milions d'euros, un 33 per cent menys que l'any 2009.

En concret, l'informe recollit pel diari britànic assenyala que els sous dels banquers europeus i nord-americans es van incrementar un 36% el 2010 respecte a l'any anterior, situant-se en els 6,77 milions d'euros de mitjana, malgrat la crisi experimentada pel sector bancari.

També conclou que la conjuntura econòmica ha portat molts bancs a augmentar els sous fixos, a reduir la dependència dels empleats sobre els bons anuals i a diferir el lliurament d'accions com incentius.