"Develop your talent" programa d'atracció de talent del Parc Científic i Tecnològic de la UdG i la Diputació comença a donar els seus fruits. Dues empreses internacionals amb oficines al parc gironí, han rebut ajuts per tirar endavant projectes que estan desenvolupant a Girona i que es comercialitzaran en els propers mesos: una crema contra l'envelliment i una contra la cel·lulitis amb ingredients cent per cent naturals, desenvolupades pel fabricant sud-africà JO'M Cosmètics, i una nova màquina de l'empresa russa Aquaeca, que per mitjà de l'aigua i la sal serveix per netejar i per desinfectar.

Ambdós projectes han obtingut un ajut de prop de 100.000 euros cadascuna d'Invest in Spain (societat per a la promoció i atracció de les inversions exteriors que depèn del Ministeri d'Indústria). Aquaeca ha rebut 96.129 euros d'ajut i JO'M Cosmetics, 98.190.

JO'M destinarà un total de 218.200 euros a desenvolupar les dues cremes, en el marc d'un projecte que es portarà a terme en col·laboració amb una empresa espanyola i una de francesa. Segons va explicar Tshiamo Tladi, responsable de mercats internacionals de JO'M Cosmètics, actualment s'estan fent els assajos clínics i la previsió és comercialitzar els nous productes a partir del març de l'any vinent, a Europa, Amèrica i Sud-àfrica.

En el cas d'Aquaeca es destinaran 137.328 euros a desenvolupar una màquina que per mitjà d'aigua i sal neteja i desinfecta. Aquaeca ja va desenvolupar al Parc de la UdG una primera màquina per a la desinfecció i aquest és el segon producte que crea des de Girona.

"Es tracta d'un producte del tot ecològic adreçat a tot tipus d'empreses", segons va explicar Dmitrii Vinogradov, director de desenvolupament de l'empresa russa. Actualment s'està desenvolupant el prototip i la previsió és comercialitzar-la l'any vinent, principalment al mercat europeu. Aquaeca ha quedat finalista de World Smart Cities, una exposició internacional de solucions per a ciutats. Aquaeca hi va presentar un projecte per a neteja i desinfecció ecològica destinat a ciutats.

"Develop your talent" té com a objectiu atreure talent empresarial d'arreu del món. Aquest programa s'adreça a emprenedors i a empreses que vulguin desenvolupar el seu projecte al Parc. Inicialment se'ls ofereixen ajuts i suport, com és un espai a les instal·lacions i un habitatge per als emprenedors, perquè durant un any i mig puguin consolidar el projecte amb la finalitat que acabin instal·lant una part del seu negoci a Girona. Cinc empreses estrangeres participen en aquest programa.