El Grup Unnim ha tancat el tercer trimestre de 2011 amb unes pèrdues de 107 milions d'euros, un resultat que deriva del deteriorament de la seva cartera creditícia i immobiliària i de l'impacte del cost de la reestructuració de l'entitat.

En concret, la reestructuració li ha suposat a l'entitat unes despeses extraordinàries de 77 milions d'euros, segons que ha informat Unnim, que ha situat la seva taxa de morositat en el 8,34%.

En un comunicat, l'entitat catalana subratlla que les dotacions per deteriorament, forçades per la crisi econòmica, han consumit la totalitat del Fons de Pèrdua Esperada constituït el 30 de juny de 2010 i han impactat en els resultats del tercer trimestre.

Així, el resultat a 30 de setembre de 2011 inclou 187 milions per aquest concepte, xifra que l'entitat assegura està en la línia amb les dotacions realitzades amb càrrec a l'esmentat fons dels últims trimestres.

Unnim afirma també que en el tercer trimestre ha accelerat les accions previstes en el Pla d'Integració, avançant així una part de la previsió de l'exercici de 2012, tant pel que fa a la reducció de la xarxa comercial com de la plantilla.

Fins al 30 de setembre de 2011, Unnim ha reduït la seva xarxa en 159 oficines i s'ha produït la sortida de 505 treballadors, la gran majoria a través de l'aplicació d'un ERO aprovat per la Generalitat que finalitzarà aquest any.

D'una altra banda, el marge d'interessos de l'entitat en el tercer trimestre s'ha situat en 138,9 milions d'euros (-35,6% interanual), el marge bàsic en 228,5 milions (-22%) i el brut en 293,7 milions (-8,8%).

La inversió creditícia del Grup és de 17.314 milions d'euros, un 4,4% inferior a l'existent a l'inici de l'exercici, a causa de la baixa activitat econòmica i a l'estancament del sector immobiliari.

Unnim, fruit de la fusió de Caixa Manlleu, Sabadell i Terrassa -Caixa Girona es va desmarcar a l'últim moment del projecte-, va registrar al final d'aquest últim trimestre un saldo total de dipòsits administrats de clients de 14.903 milions d'euros, un 4% menys respecte a l'inici de l'any.

La ràtio de morositat sobre els actius en risc se situa en el 8,34%, per damunt de la ràtio final de l'exercici anterior (5,87%).