El ministre d'Economia, Luis de Guindos, compareixerà dijous que ve a la Comissió d'Economia del Congrés per anunciar a la Cambra el nom del nou governador del Banc d'Espanya, que substituirà en el càrrec Miguel Ángel Fernández Ordóñez.

Fonts parlamentàries van assegurar que la compareixença del titular d'Economia se celebrarà previsiblement demà, que serà a petició pròpia i que el seu principal propòsit és donar compte al Parlament de la substitució del governador de l'òrgan supervisor del sistema financer. Miguel Ángel Fernández Ordóñez deixa lliure el càrrec diumenge vinent, de manera anticipada, un mes abans que acabés el seu mandat.

Fins ara despunten tres noms per succeir-lo: Luis María Linde, que acaba de ser nomenat conseller i l'edat del qual no li permetria completar el seu mandat (tot governador ha de deixar el càrrec en complir 70 anys); Fernando Bécquer, conseller autonòmic i alt càrrec del PP en els noranta i actualment directiu d'Iberdrola però també de la nacionalitzada Bankia; i José Luis González Páramo, que acaba ara mandat en el Banc Central Europeu.