Entre el 7 % i el 9 % dels titulars d'un préstec hipotecari a Espanya estan a l'atur, i tot i així aquests crèdits concedits a llars només tenen una mora del 2,74 %, força per sota del 8,36 % registrat pel conjunt del crèdit el març, segons les últimes dades del Banc d'Espanya.

Així ho va explicar l'Associació Hipotecària Espanyola (AHE) en una nota, que també destaca que aquest percentatge de desocupats hipotecats és molt baix en comparació de l'elevada taxa d'atur que existeix a Espanya, que supera el 24 %.

Però la mora va en augment i ho seguirà fent aquest any, segons va explicar la setmana passada el Banc d'Espanya en el seu informe anual, ja que, malgrat que l'endeutament de llars i empreses ha caigut, el nombre de persones sotmeses a "pressió financera" ha augmentat, el que les fa més vulnerables. Tornant a les xifres de l'associació, el feble impacte de l'atur en la mora hipotecària es deu a diverses raons, entre les quals destaca la multitularitat d'aquests préstecs, entre contractants i avaladors, cosa que es produeix en "més del 90 % de les hipoteques", de manera que és més fàcil que algun d'ells tingui feina.