Google s'hauria estalviat en 2011 fins a 2.000 milions de dòlars (1.526,8 d'euros) en impostos al traslladar part dels seus ingressos a una empresa a Bermudes, segons una informació difosa per Bloomberg. La companyia hauria evitat amb aquest sistema les càrregues impositives dels països europeus on té seu.

Mentrestant, la multinacional assegura que compleix amb totes les normes fiscals i va recordar, en un comunicat, la seva inversió en diversos països europeus: "Estem ajudant a centenars de milers d'empreses a créixer en línia, i invertint milions en suport a les noves empreses de tecnologia".

No és la primera vegada que apareixen denúncies sobre les maniobres evasives realitzades per empreses tecnològiques per evitar pagar impostos a Europa. Moltes de les companyies decideixen establir-se en països com Irlanda, que ofereixen millores fiscals i són més atractives per a les empreses. Diversos països europeus ja estan investigant formes de canviar la legislació per evitar aquest tipus de pràctiques, que es confirma que afecten grans sumes de diners.

En el cas de Google, en l'exercici 2011, hauria transferit fins a 7.481,4 milions d'euros a una empresa amb seu a Bermudes, un dels paradisos fiscals més populars del món. En aquest tipus de països els impostos són molt més baixos i per això les companyies aconsegueixen importants avantatges.

Amb aquest moviment Google hauria deixat de pagar fins a 2.000 milions de dòlars, que haurien d'haver estat desemborsats en països com França, Regne Unit, Itàlia i Austràlia, en els que la companyia té seu. D'aquesta forma, aquests països serien els principals afectats de la maniobra de Google, que s' hauria iniciat a través de la seva activitat a Irlanda.

Les dades registrades respecte a 2011 apunten que la quantitat que Google hauria enviat a Bermudes seria aproximadament el 80 per cent dels guanys brutes de la companyia durant el 2011. A més, segons Bloomberg, el total d'ingressos enviats al paradís fiscal doblaria el que hauria enviat en els tres anys anteriors.