Els sindicats d'Iberia van anunciar que desconvoquen les sis jornades de vaga en els dies previs a Nadal, malgrat no haver arribat a un acord amb la direcció de la companyia a la reunió celebrada avui a la seu del Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge.

Després de vuit hores de reunió, els sindicats van desconvocar les aturades previstes per als dies 14, 17, 18, 19, 20 i 21 de desembre, pensant en els usuaris, va assenyalar als periodistes el secretari federal del sector aeri d'UGT, Francisco Rodríguez.

El comitè de vaga té previst reunir-se avui per decidir el nou calendari d'aturades o la nova via per a possibles mobilitzacions contra el pla de transformació, que contempla la retallada de 4.500 llocs de treball i que els sindicats consideren un desmantellament de la companyia, va agregar.

Rodríguez va explicar que d'aquesta forma, els sindicats el que estan fent és "situar el mes de desembre i als usuaris fora del conflicte", i va afegir que, el gener, passades les festes de Nadal, "possiblement" tornin a plantejar-se "una nova convocatòria". Encara que, "desgraciadament no hi ha hagut possibilitat d'arribar a un acord, les organitzacions sindicals hem estat valorant les reflexions i crides que des de l'Administració se'ns ha estat fent aquests dies perquè no convertíssim als usuaris d'Iberia en els verdaders ostatges de la irresponsabilitat, al nostre judici, de l' altra part", va dir.

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha sol·licitat negociació i diàleg per resoldre els problemes en Iberia i que es tingui en compte que en el període nadalenc hi ha milions de viatgers en moviment, mentre que el titular d'Indústria, José Manuel Soria, va demanar a les dues parts que actuïn amb responsabilitat per aconseguir un acord que eviti les vagues, ja que "no beneficien a ningú",

En un comunicat, l'aerolínia va lamentar la falta d'acords a la reunió "malgrat que la direcció d'Iberia ha mostrat la màxima flexibilitat cap a les propostes que han fet els sindicats" i va apuntar que "el dany a la imatge i els comptes de la companyia ja està fet". La firma va subratllar que "espera que en el futur es recorri al diàleg i a esgotar les negociacions abans de convocar vagues que infringeixen un greu dany a l'empresa".