Telefónica ha incorporat l'exministre d'Economia i expresident de Bankia Rodrigo Rato al seu consell d'assessors de Llatinoamèrica i Europa, segons ha indicat la companyia en un comunicat. A més, Telefónica ha nomenat membre del consell assessor de Telefónica Europe a Luis Abril, que fins el passat mes de novembre ocupava el càrrec de secretari general tècnic de la presidència de la companyia. La firma ha subratllat en el comunicat que tots dos nomenaments reforcen "la visió global de Telefónica", que té presència a 25 països.

Rato, també exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), s'incorpora a Telefónica procedent del negoci bancari, on va ser president de Bankia des de la seva creació fins al maig de l'any passat, quan va abandonar el càrrec dies abans de la intervenció de l'entitat.

En aquest sentit, el desembre passat, Rato va comparèixer com a imputat a l'Audiència Nacional, dins del cas que investiga possibles irregularitats en la sortida a Borsa de Bankia.

L'exministre d'Economia accedeix a aquest càrrec des de la presidència de Caja Madrid, que va assumir el 2010 i que va ocupar fins al novembre, quan el Consell d'Administració va dimitir en bloc.

Anteriorment, Rodrigo Rato va ser director gerent de l'FMI entre 2004 i 2007 i ministre d'Economia i Hisenda durant el Govern de José María Aznar (1996-2004), en una de les etapes de major expansió econòmica d'Espanya.

Per la seva banda, Luis Abril va deixar el càrrec de secretari general tècnic de la Presidència i membre del Comitè Executiu de Telefónica al novembre passat, decisió que va atribuir a un "procés natural", després d'haver acabat un cicle.

Abril es va incorporar el 2001 a la companyia, en què ha exercit càrrecs com a president d'Admira, director general de Mitjans, Màrqueting i Continguts i director general de Comunicació Corporativa.