El fabricant de components d'automoció Hutchinson ha presentat un expedient de regulació d'ocupació per fer fora 76 treballadors de la seva planta de Palamós. La direcció de la planta va comunicar la seva decisió al comitè d'empresa divendres de la setmana passada i avui es preveu la primera reunió per negociar les condicions de l'extinció dels contractes.

La planta de Palamós acumula diverses restructuracions en els últims anys. L'any 2007 ocupava uns 720 treballadors dedicats a la fabricació de components per a la transferència de fluïds d'alta pressió dels automòbils. De la fàbrica palamosina sortien tubs d'aire acondicionat, tubs per a direccions assistides i frens hidràulics destinats als grans fabricants de cotxes de tot Europa.

Un dels moments més durs per a la plantilla va ser la primavera de 2009, quan el grup multinacional francès va anunciar 211 acomiadaments. Després de negociar amb els sindicats, es va rebaixar l'afectació a 181 persones.

En els darrers anys, la fàbrica ha seguit perdent personal i ha patit diversos expedients d'ocupació temporals. L'últim es va presentar l'any passat i va afectar 283 treballadors.

Altres multinacionals del sector amb fàbriques a Girona també han presentat mesures de restructuració, com Trety, que acaba de pactar 130 acomiadaments a la seva planta de Maçanet.