La Confederació Catalana de Comerç (CCC)i Pimec Comerç van rebutjar les conclusions de l'informe de l'Autoritat Catalana de la Competència que qüestiona la protecció al petit comerç català i recomana a la Generalitat adoptar un model més flexible sense barreres d'entrada a les grans superfícies comercials.

Segons Miquel Àngel Fraile, secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, el president de l'Autoritat Catalana de la Competència, Arseni Gibert, "té una animadversió manifesta cap al nostre sector". Segons l'opinió de Fraile, "les premises teòriques dels organismes de defensa de la competència s'aguanten només sobre el paper, però no concorden amb la realitat". En aquest sentit, va recordar que les teories que paralaven que un marc de lliure competència els mercats es regularien s'han demostrat fallides amb la crisi financera que ha sacsejat l'economia mundial els darrers anys.

Per a Fraile, "l'Autoritat Catalana de la Competència es podria dedicar a altres coses abans que a carregar contra el petit comerç. Per què no miren a les elèctriques, o la banca, o el transport o el sector dels medicaments?", es va preguntar.

A més, va indicar que estudis de la CCC, constaten que "Madrid, paradigme de la llibertat comercial i de la concenració de grans superfícies ha tingut una pitjor evolució pel que fa a locals, vendes i descomptes mitjans durant les rebaixes".

Des de Pimec Comerç, Alejandro Goñi, va assenyalar que "l'estudi d'aquest organisme independent del govern català pot estar molt ben fet, però només pren com a referència qüestions econòmiques".

I segons el seu punt de vista, "a Catalunya, el comerç tradicional és més una qüestió social que econòmica: el comerç de proximitat és també una manera d'entendre l'urbanisme de pobles i ciutats i d'atendre les necessitats d'un grup de població, com la gent gran que no se sol desplaçar perquè pot tenir poblemes de mobilitat".