Anxanet, l'operador català de telecomunicacions participat pel grup gironí Megatró, ha ampliat la connexió a través de Fibra Òptica Virtual a la Costa Brava Centre. Amb aquest projecte, l'operador millora el servei d'Internet allà on no arriben les grans operadores. La intenció és captar clients entre les empreses turístiques que, segons Anxanet, "podran oferir una millor connexió als seus clients".

La millora beneficia la zona de la Costa Brava Central, principalment grans municipis turístics com Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro, Calonge i Sant Antoni, Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell i Begur. L'ampliació de la connexió a través de fibra òptica ha suposat per a Anxanet una inversió de 100.000 euros, dedicats principalment a implantar la infraestructura tecnològica.

Anxanet utilitza la Fibra Òptica Virtual que ofereix prestacions similars a la fibra òptica, sense els costos i les dificultats d'instal·lació que aquesta suposa. La Fibra Òptica Virtual es basa a multiplicar els punts d'accés a la xarxa d'Anxanet i repartir el senyal amb radioenllaços d'alta capacitat. D'aquesta manera, les empreses tenen disponible de forma immediata la connexió a Internet que necessiten.

Anxanet explica que estudis de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, de l'Institut Nacional d'Estadística o d'empreses de reserves turístiques indiquen que, en un sector tan important com és el del turisme a les comarques gironines, la demanda de connexions wi-fi de qualitat en els establiments turístics passa a ser el segon element que tenen en compte els clients a l'hora de triar allotjament. De la mateixa manera, els hotelers creuen prioritari aquest servei i sovint es veuen amb importants limitacions tecnològiques per a poder-lo oferir als seus clients en les condicions adequades.

A més de la Costa Brava, l'operador català també ofereix connexió a través de Fibra Òptica Virtual a la demarcació de Barcelona, concretament a les comarques del Garraf, Alt Penedès i al Vallès. A les comarques de Girona, Anxanet ja dóna cobertura a bona part del territori i té en projecte reforçar les línies del Pla de l'Estany aquest mateix any.