El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, va advertir que la reforma de les pensions inclourà un nou factor de sostenibilitat per adequar el sistema de la Seguretat Social a l'esperança de vida que ha de ser "extremadament gradual".

Durant la seva participació en una jornada sobre periodisme organitzada per l'Associació de Periodistes Europeus, el ministre va insistir que la "tercera pota" que queda per reformar el sistema de pensions, que és el factor de sostenibilitat, no es pot fer de forma " brusca".

Sobre la reforma de les pensions va valorar la primera fase executada per l'anterior govern de José Luis Rodríguez Zapatero, a retardar l'edat de jubilació i va recordar que s'ha reforçat el sistema a penalitzar ara les prejubilacions i endurir les jubilacions anticipades.

De Guindos va valorar els efectes positius que, al seu entendre ha portat la reforma laboral, destacant la moderació de la destrucció d'ocupació. Així mateix va ressaltar que resta pendent emprendre la reforma de les administracions públiques, indicant que s'ha de dirigir no tant cap a la reducció de la mida de l'administració sinó a una redistribució de tasques i funcionament perquè hi hagi més coordinació.