Un informe elaborat per la UGT de Catalunya xifra en 567.099 els llocs de treball que s'han destruït a Catalunya des que va començar la crisi econòmica. L'informe, presentat en roda de premsa, es nodreix de les dades del règim general de la Seguretat Social i del règim d'Autònoms, i compara l'evolució dels dos registres entre juny de 2007 i el mateix mes d'aquest any. La conclusió és que, des de l'esclat de la crisi, Catalunya ha perdut un 16,9 % dels llocs de treball que tenia, al passar de 3,37 a 2,81 milions, el que inclou els autònoms i els treballadors del règim general. La sagnia és especialment sagnant en la construcció, un sector que ha perdut 227.816 llocs de treball, un 57,5 %; a aquest li segueix la indústria, que al llarg d'aquesta crisi ha eliminat 171.318 llocs de treball, un 28,1 %.

Encara que en el sector serveis el percentatge de caiguda és més discret, un 6,8 %, en termes absoluts la caiguda és substancial -157.298 llocs de treball menys-, a causa del notable pes que té aquest sector en l'economia catalana. A l'agricultura, el saldo de la crisi de moment és d'una retallada de 10.667 llocs de treball, un 24,5 % menys. El secretari de política sindical de la UGT de Catalunya, Camil Ros, va sentenciar, a partir d'aquestes dades, que Catalunya no està davant una "recuperació econòmica", perquè "no ha tocat fons". "En el millor dels casos pot haver alentit la destrucció d'ocupació", va subratllar Ros, que d'aquesta forma va censurar els missatges de certa esperança en la recuperació difosos pels governs català i espanyol.

La UGT de Catalunya també subratlla en aquest informe que la reforma laboral no ha frenat la destrucció d'ocupació, sinó que durant els últims anys l'eliminació de llocs de treball ha continuat al "mateix ritme" que en l'arrencada de la crisi. Per això, Ros va emplaçar al Govern a aprofitar les reunions amb els agents socials per parlar sobre el pla estratègic per segellar un pacte que salvaguardi sectors bàsics per a l'economia catalana com la indústria o el turisme. També la UGT catalana anima al govern català a augmentar la fiscalitat.