El Ministeri d'Ocupació va posar ahir en marxa, a través del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), el nou sistema de simplificació administrativa de la contractació que redueix de 42 a 4 els models de contractes: indefinit, temporal, de formació i aprenentatge i de pràctiques.

Segons una nota de premsa del ministeri d'Ocupació, també es posa en marxa un assistent virtual, al qual es podrà accedir des del portal del SEPE, "que guiarà a l'ocupador cap al tipus de contracte que millor s'adapti a les seves necessitats productives, en un procés que es podrà efectuar en només cinc passos".

En primer lloc, l'assistent virtual permet seleccionar les característiques de l'ocupador per després elegir el perfil del treballador que es desitja contractar.

Els següents passos consisteixen a indicar el tipus de jornada que es necessita per a aquest treballador (a temps complet, parcial o fix discontinu), el tipus de contracte i, finalment, les clàusules del contracte que es corresponen amb els incentius dels quals podrà beneficiar-se l'ocupador.

Segons la nota d'Ocupació, amb aquest sistema el Govern "vol facilitar la contractació i fer-la fàcil i atractiva per als ocupadors, reduint traves administratives, alhora que resulti transparent per als treballadors".