El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, va assegurar ahir que l'economia espanyola va créixer el 0,3% el quart trimestre de 2013, per sobre del 0,1% registrat en el tercer i assegura que la recuperació "ja és una realitat".

Durant la seva compareixença a la Comissió d'Economia al Congrés, el ministre va asseverar que la recessió s'ha deixat endarrere: "Avui ens trobem davant una recuperació encara fràgil, però que és, per fi, recuperació".

De Guindos va assegurar que tots els indicadors econòmics avancen que la dada del PIB del quart trimestre de l'any "serà millor que el del tercer".

Va avançar que la recuperació econòmica està en marxa malgrat que segueix sent fràgil i va elogiat la correcció dels desequilibris macroeconòmics i sobretot del dèficit públic.

D'altra banda, De Guidons va afirmar que la taxa d'atur prevista en el 25,9 per cent per a l'any 2014 podria descendir "a l'entorn del 25 per cent" o situar-se "lleugerament per sota".

Crítiques a CatalunyaCaixa

Així mateix, el ministre va afirmar que el forat" de CatalunyaCaixa "no té parangó", ja que va recordar que l'entitat va requerir la injecció de 12.000 milions d'euros tot i ser "quatre o cinc cops més petita que Bankia, en la qual hi hem posat 22.000 milions".

Segons De Guindos, l'entitat catalana és "la que més ajudes ha rebut en termes relatius" i va afegir que, "quan s'hagi privatitzat", compareixerà al Congrés dels Diputats per "parlar de CatalunyaCaixa". Amb tot, el ministre d'Economia no va poder precisar quan començarà aquest procés.

15.000 milions a la CAM

Luis de Guindos va fer aquestes manifestacions al Congrés durant la comissió d'Economia i Competitivitat en què va posar de manifest que el sistema financer ha rebut fins ara "61.000 milions d'euros aproximadament". Davant els diputats, el ministre va reconèixer que aquesta xifra pot augmentar i que el cost addicional arribarà principalment de la CAM, que acabarà suposant "un cost de 15.000 milions d'euros".