El BCE i la CE insten Espanya a continuar aplicant reformes

Reconeixen que el país ha complert amb totes les condicions que va assumir a canvi del préstec a la banca

30.01.2014 | 00:00

Espanya ha complert amb totes les condicions que va assumir a canvi del préstec europeu per sanejar la seva banca, però haurà de continuar les reformes -amb especial atenció a l'atur- i mantenir una estreta vigilància sobre l'evolució dels seus bancs. Així ho van constatar ahir la Comissió Europea (CE) i el Banc Central Europeu (BCE) en el seu informe sobre la seva cinquena i última visita a Madrid per revisar, juntament amb els experts del Fons Monetari Internacional (FMI), la marxa del programa d'assistència financera a la banca en dificultats concedit a Espanya.

El procés
En els passats 18 mesos Espanya ha superat els "greus problemes" del seu sector financer i ha posat en marxa "significatives" reformes pactades amb els seus socis europeus a canvi de l'ajuda (fins a un total de 100.000 milions d'euros, de la qual finalment va recórrer a 41.300 milions) per reestructurar la seva banca en dificultats.
El document indica que el sanejament i els esforços han de prosseguir "més enllà de la finalització del programa", que va expirar a la mitjanit del passat 22 de gener.
"Segueix sent imperatiu fer front als alts nivells d'atur i promoure el bon funcionament del mercat laboral", destaquen el CE i el BCE en el seu informe, en el qual apunten a la necessitat de reforçar les polítiques actives d'ocupació. Per a això, insten a les diferents administracions a "cooperar de manera efectiva", donat el repartiment de competències en aquest àmbit, i van advertir del "risc de que passi algun temps" abans que es registri un descens de l'atur.

Economia

El PIB de la Unió Europea manté un creixement del 0,6% entre abril i juny

El PIB de l'eurozona i de la Unió Europea (UE) va mantenir el seu creixement sense grans...

El port de Barcelona tanca el juliol amb nou rècord de mercaderies

L'equipament assoleix la xifra de 5,6 milions de tones mobilitzades, un 23% més que en el mateix...

La CE estudia ajuts del Govern alemany a Air Berlin i Ryanair se´n queixa

La Comissió Europea (CE) va dir ahir que estudia les ajudes d'Estat rebudes per la...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema