Unes tres-centes persones entre amics i familiars de treballadors de la Grober es van concentrar ahir al matí a la plaça de les Nacions de Bescanó. Les causes van ser els 74 dies de salari que l'empresa deu als treballadors i la rebaixa salarial que els ha proposat. "Rebaixar el sou entre el 20 i el 25% suposa que alguns treballadors no arribin al salari mínim", va valorar Ester Cáceres (portaveu d'Ajudem els treballadors de la Grober). Va precisar que la convocatòria no tenia relació amb el comitè d'empresa i la va definir com una expressió de solidaritat del poble envers els treballadors.

Arribada l'hora programada a través de les xarxes socials i amb cartells a les parets, Cáceres va indicar l'itinerari als manifestants, els quals duien pancartes amb lemes com: "Necessitem diners i la família no pot més". La manifestació va endinsar-se pel carrer Assumpta fins a arribar a la travessa de la N-141. En aquest punt, van fer una asseguda que va tallar el trànsit uns pocs minuts. Van continuar pels carrers Sant Grau, Travesseras i Maià. Quan van arribar a la casa de la família Carbonell, propietària de la Grober, van estendre les pancartes i van cantar el no serem moguts. També van cridar: "Volem cobrar!". Mentre cantaven i cridaven un helicòpter del Servei Català de Trànsit els va sobrevolar.

Després de saludar l'aparell, els manifestants van tornar a la plaça de les Nacions. Aquí, Neus ?Malagelada va llegir un manifest, després d'una introducció, en la qual va explicar els orígens de la Grober a Bescanó. "El 1895 va donar treball a 200 persones -va recordar-, homes i dones". Tot seguit va exposar el motiu de la manifestació. "Estem avui aquí - va explicar-, per ajudar a reivindicar els drets dels treballadors afectats per una mala gestió empresarial". Va demanar: "Per què ha esdevingut aquest greu, incomprensible, inimaginable, desastrós i trist problema?". Va precisar: "Les demandes de productes d'aquell savi geni del sector empresarial -va dir-, on són?". Va exposar que mentre les promeses empresarials no s'han fet, els treballadors han complert, perquè, "porten 74 dies de feina sense cobrar". "Han estat molts dies de mentida rere mentida", va exclamar.

El discurs va acabar amb peticions envers la unió i la pèrdua de por. Malagelada va explicar que la crisi actual va tenir un antecedent fa uns 3 anys, quan l'empresa va fer un ERO que va afectar uns 60 treballadors.