Gas Natural Fenosa va guanyar 1.462 milions d'euros durant l'exercici del 2014, cosa que suposa un increment de l'1,2% en relació amb el resultat del 2013. El resultat inclou les plusvàlues de 252 milions generades per la venda de Gas Natural Fenosa Telecomunicacions i les seves participades, 532 milions per deteriorament d'actius immobilitzats per un nou mètode de càlcul i l'impacte de 325 milions per la reducció del tipus de gravamen de l'Impost de Societats, entre d'altres. Ajustant aquests resultats, el benefici net consolidat hauria caigut el 2,8% en relació amb el 2013 per l'efecte negatiu dels reals decrets de la reforma elèctrica.

El comptes de Gas Natural Fenosa tornen a rebre l'impacte negatiu de l'aplicació dels reials decrets de la reforma elèctrica. Sense els ajustos de les operacions extraordinàries i els efectes beneficiosos que han suposat la disminució del tipus de l'Impost de Societats, en un perímetre constant els beneficis de la gasista catalana haguessin caigut en el 2,8%. En aquest percentatge de descens dels guanys també s'inclouen l'impacte de la depreciació de les divises llatinoamericanes on Gas Natural Fenosa guanya presència any rere any.

La companyia que presideix Salvador Gabarró adverteix en el comunicat dels resultats que en el benefici final consolidat s'inclouen els 252 milions obtinguts en concepte de plusvàlues per la venda durant el 2014 de Gas Natural Fenosa Telecomunicacions i les seves participades.

Un altre resultat extraordinari que afavoreix el resultat és l'impacte positiu de 325 milions procedents de la reducció dels tipus de l'Impost de Societats de la reforma fiscal del 2014.

En la part negativa hi ha un impacte de 532 milions d'euros pel deteriorament d'immobilitzats i inversions pel mètode de participació i el seu efecte fiscal.

La companyia assegura que ajustant tots aquests efectes d'operacions extraordinàries, el benefici net ajustat disminuiria en un 2,8% com a conseqüència dels impactes negatius de l'aplicació dels reials decrets del 2013 i del 2014, més l'impacte de la depreciació de les divises, fonamentalment llatinoamericanes i la seva translació comptable a euros en el procés de consolidació dels comptes.

L'Ebitda (beneficis abans d'impostos, amortitzacions i interessos financers) s'ha situat en el consolidat en 4.853 milions, amb un augment del 0,1% en relació amb el 2013. Un resultat que la companyia valora positivament perquè s'ha produït en un entorn de regulació energètica ''molt exigent'' i amb una depreciació de divises molt significativa per la forta presència internacional de la companyia. El impactes negatius de la reforma elèctrica han restat 141 milions a l'Ebitda, segons càlculs de la companyia. En canvi, la depreciació de les divises ha restat 70 milions en aquest Ebitda.

La direcció de la companyia proposarà a la Junta General Ordinària d'Accionistes que aprovi la destinació de 909 milions d'euros a distribució de dividends, cosa que suposa un increment de l'1,2% en relació amb el 2013. El pay out per aquest 2014 seria doncs del 62,1%, el mateix percentatge que el 2013.

El negoci de la distribució del gas va registrar un increment consolidat del 0,5%, amb una caiguda a la divisió europea del 10,1% i un augment del 9,5% en l'àrea llatinoamericana.

La distribució d'electricitat consolidada es va incrementar un lleuger, 0,3%, amb una caiguda de la distribució a Europa de l'1,6% i un augment del 4,3% a Llatinoamèrica.