Casademont va utilitzar ahir l'EPS Lab per validar tres dels nous productes -de la gamma més selecte- que prepara per introduir al mercat. Es va fer un tast a cegues i es van analitzar altres elements del producte (com el packaging i els preus) en una activitat que va comptar amb la participació tant d'alumnes com de professorat per tal de tenir diversos perfils demogràfics.

L'EPS LAB és una activitat impulsada pel Patronat de l'Escola Politècnica de la UdG que permet el teixit empresarial gironí pugui aprofitar la presència de la universitat per obtenir inputs durant el procés de llançament de nous productes o serveis i així poder oferir al mercat un producte, packaging, serveis, etc. millorats degut al test previ i al retorn que sobre qualitat i percepció rebrà per part de la comunitat universitària.

Amb aquest nou servei, la Politècnica aporta a l'empresa de l'entorn, principalment pime, una alternativa molt competitiva que permet alhora als estudiants poder adquirir més coneixement sobre els productes i serveis d'aquest teixit empresarial.

El promotor del Patronat de l'EPS, Gerard Lechuga, explica que al marge dels tests previs a la sortida d'un producte al mercat, a l'EPS Lab també s'hi poden desenvolupar sessions de creativiat amb alumnes, que poden derivar en la posada en marxa d'un nou producte o servei.

Tant el director de la Politècnica, Joaquim Salvi, i el president del Patronat Politècnica, Jaume Juher, coincideixen en que aquesta acció s'emmarca en la línia de l'enfortiment dels vincles entre la universitat i les empreses, compartida per les dues institucions.

Actualment, a la Politècnica hi estudien 2.500 joves en graus, màsters i programes de doctorat de l'àmbit tecnològic, que poden ser segmentats, en funció de les necessitats de l'empresa, per especialitat acadèmica, gènere o edat. L'EPS LAB, que consta d'una sala polivalent, una aula amb equipaments multimèdia, una aula informàtica i d'un espai a l'exterior, es complementa amb els servies d'assessoria de la Unitat d'Assessorament Estadístic de la UdG.