Nou repunt de les vendes en el mercat immobiliari gironí. Segons dades difoses ahir per l'Institut Nacional d'Estadística, el passat febrer es van vendre a Girona 633 habitatges, el que suposa un creixement del 18,9% respecte a les dades del febrer de 2014. La millora de l'activitat es deu al mercat de segona mà, que creix un 48%, mentre que la compravenda de pisos i cases d'obra nova es desploma un 32,3%. En l'acumulat de l'any, la venda d'habitatges a les comarques gironines creix un 8,7%, fins arribar a les 1.398 operacions de compravenda. Segons les darreres estadístiques municipals, les poblacions gironines que concentren un major nombre d'operacions són Girona, Castelló d'Empúries, Lloret de Mar i Platja d'Aro.

El nombre d'habitatges que es van transmetre el mes de febrer es va situar a Catalunya en 4.558 pisos, un 23,19% més que el febrer del 2014, segons l'Institut d'Estadística espanyol. En el conjunt de l'Estat, les vendes de pisos van arribar fins els 29.714 habitatges, amb un increment del 15,53% en relació amb el febrer del 2014.

La millora del mercat respon, segons han explicat els API gironins, a un entorn d'estabilitat dels preus, que s'afegeix a un increment de les facilitats d'accés al mercat hipotecari i a la recuperació econòmica.

Els principals portals immobiliaris -idealista, pisos.com i Fotocasa- subratllen que el mercat comença a normalitzar-se, després d'anys de paràlisi impulsat en unes dades de compravenda que continuen amb pas ferm el seu camí alcista i, encara que subratllen que el punt d'inflexió ja s'ha produït, fan una crida a la prudència. També assenyalen que l'oferta d'habitatge de segona mà és molt més àmplia, però a més resulta més atractiva per al comprador ja que té més marge de rebaixa en el preu i està gravada amb menys impostos.