Berlín busca una solució per a Grècia però descarta la proposta d'Atenes

Juncker i Tsipras es reuneixen a Brussel·les per buscar un acord que permeti desbloquejar l'ajuda financera que Grècia necessita urgentment

04.06.2015 | 07:13
Tsipras i Juncker es van reunir ahir a Brussel·les.

La canceller alemanya, Angela Merkel, va afirmar que està buscant «febrilment» una solució per a la crisi de Grècia, mentre el seu ministre de Finances, Wolfgang Schäuble, desacreditava la proposta recentment llançada per Atenes. La cap del Govern alemany va assegurar que Alemanya i França estan treballant «intensament i a tota pressió» en la recerca d'una solució per als problemes financers d'Atenes dins del termini previst, finals d'aquest mes, quan conclou la pròrroga del rescat.
Merkel va recordar, així mateix, que Atenes ha d'aconseguir un acord amb les tres institucions internacionals -Banc Central Europeu (BCE), Fons Monetari Internacional (FMI) i Comissió Europea (CE)- i que a partir d'aquí prendrà la seva decisió l'Eurogrup.
En una roda de premsa paral·lela, Schäuble va assegurar haver «sentit alguna cosa» de la proposta grega, però va considerar que aquest pla de reformes segueix sense justificar l'optimisme» d'Atenes sobre la inminencia d'un acord amb els seus creditors.
Schäuble va advocar per no «deixar-se impressionar per tàctiques per influenciar l'opinió pública», quelcom que va deixar entreveure que practica l'Executiu hel·lè. El ministre alemany de Finances va destacar que «en la qüestió sobre quina és la solució correcta per a Grècia» la canceller i ell estan «totalment d'acord».
A més, va acusar el Govern d'Alexis Tsipras de deslleialtat: «Europa es construeix sobre la confiança mútua. Amb això cal actuar de forma raonable, per això les actuals negociacions amb Grècia són tan esgotadores».
Abans d'aquestes intervencions, el portaveu del Ministeri de Finances alemany, Martin Jäger, va expressar el seu escepticisme respecte la proposta presentada «pràcticament de la nit al dia» per Atenes, encara que va puntualitzar que li resultava «difícil» comentar la llista en no conèixer-la encara.
Per altra banda, el president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, i Tsipras van mantenir ahir a la nit una reunió destinada a forjar un acord entre els creditors i Atenes que permeti desbloquejar l'ajuda financera que Grècia necessita urgentment. La CE veu en aquesta trobada -que no havia finalitzat a l'hora de tancar aquesta edició- una oportunitat important per crear les condicions que permetin a l'Eurogrup adoptar un acord definitiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

El Grup Rubau acaba les obres i estrena la seva segona autopista a Mèxic

El Grup Rubau ha acabat les obres de construcció dels primers 30,8 quilòmetres...

ACS presenta una contraopa per Abertis a través d´una filial

ACS presenta una contraopa per Abertis a través d´una filial

Hochtief, empresa alemanya propietat de Florentino Pérez, ofereix 18,76 euros per acció, un 13,7%...

El Grup Peralada compra la navarresa Chivite i vol arribar a cent mercats

El Grup Peralada compra la navarresa Chivite i vol arribar a cent mercats

La companyia preveu facturar més de 60 milions d'euros amb la branca de negoci dedicada al món del...

El jutge Andreu admet a tràmit una denúncia contra l´excúpula del Popular

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha admès a tràmit una nova...

Enllaços recomanats: Premis cinema