La Generalitat va presentar ahir a la Cambra de Comerç de Girona els plans d'actuació dels set àmbits que s'han definit per impulsar la indústria a Catalunya. L'objectiu és "avançar perquè l'activitat industrial sumi l'any 2020 el 25% del PIB i actuï de motor de generació d'ocupació". En aquest sentit, les xifres del 2014 indiquen que l'ocupació al sector industrial ha crescut un 2 per cent, i continuen a bon ritme aquest any.

El director general d'Indústria, Antoni M. Grau, va donar a conèixer els plans d'actuació amb les seves actuacions respectives per al període 2015-2020 davant d'empresaris gironins. L'acte va comptar amb la intervenció del president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadaler, i es va fetramb la col·laboració del Grup Impuls per Girona.

En total han estat més de 300 les empreses catalanes que han participat activament en el disseny de les 158 actuacions concretes, algunes de les quals ja estan en marxa. L'estratègia industrial posa l'accent en les pimes que caracteritzen el teixit industrial català i ha prioritzat actuacions que s'emmarquen en l'impuls a la internacionalització, la innovació i la col·laboració empresarial per guanyar en dimensió, totes elles adaptades a les característiques de cada un dels set àmbits.

La posada en marxa de la plataforma Catalonia Food Network dins les indústries alimentàries, la creació d'una plataforma d'assaigs clínics per captar projectes de recerca de primer nivell internacional o la creació d'un consorci per a la fabricació de la moto elèctrica a ?Catalu?nya són algunes de les actuacions més destacades.

L'estratègia industrial, alineada amb el RIS3 que impulsa la Unió Europea, és una aposta per fer de Catalunya un país capdavanter a Europa a partir d'una tradició i base industrial sòlides. És una iniciativa d'impuls públic i lideratge privat, focalitzada en les petites i mitjanes empreses catalanes. ddg girona