Per al fabricant d'embotits gironí Casademont, el 70 és un número estratègic. No només perquè aquest és el percentatge d'exportació que vol assolir en els propers dos anys, sinó també perquè aquest és el número de països als quals l'empresa gironina vol arribar. Per aconseguir-lo, en els propers mesos la firma gironina vol obrir mercat a l'Índia, el Canadà, Austràlia i Nova Zelanda.

Actualment, la companyia exporta el 55% de la seva producció a més d'una cinquantena de països dels cinc continents. Entre les zones on els seus productes tenen més demanda, hi ha els països del centre d'Europa i l'Amèrica del Sud.

L'empresa gironina, que l'any passat va facturar 43 milions d'euros, basa la seva estratègia internacional en tancar aliances i acords amb productors locals dels països on vol tenir presència.

Reproduir el cas rus

L'objectiu és que els nous socis comercialitzin els productes sota l'ensenya Casademont, i que de retruc, aquests contractes impulsin la col·laboració tecnològica, comercial, legal i logística.

De fet, aquesta estratègia ha permès que Casademont continuï venent els seus productes a Rússia, país que ha vetat l'entrada de productes carnis espanyols. L'any passat, Casademont va tancar una aliança amb Atria Russia, un grup de capital finlandès que té fàbriques a Sant Petersburg.

L'acord recull que Atria Russia pot elaborar productes sota el segell de Casademont, sota la supervisió i control de la companyia gironina.

Des de finals de l'any passat, Atria Russia ja comercialitza fuets, llonganisses i xoriços (a peces i llescats) per al mercat rus.

Segons explica el director general de l'empresa gironina, Francesc Gómez, aquesta fórmula "permet recuperar les vendes i la presència de Casademont a Rússia". "El sobtat veto rus als productes de l'Estat va fer perillar més de deu anys d'activitat exportadora de Casademont en aquest país de més de 146 milions d'habitants", concreta Gómez.

El director precisa que, ara, aquesta nova fórmula d'internacionalització "basada en segellar un acord win-win" (és a dir, on tothom hi guanya) permet arribar a nous mercats a través d'un soci local "sense dependre dels canvis polítics que es produeixin al món".

Indústries Càrnies Casademont, amb 60 anys d'història, compta amb dues plantes de producció a les comarques gironines on produeixen unes 200 referències. En total, ocupen 40.000 metres quadrats. La primera, que acull la seu central, es troba a Bonmatí. Des d'aquí s'hi produeix el típic fuet i una àmplia gamma d'embotits. La segona planta de producció es troba situada al peu de la carretera C-66, a Palol de Revardit, i està especialitzada en la producció de pernil curat.