Els Premis Digitals E-TECH, nascuts per reconèixer les millors iniciatives gironines en el camp de les noves tecnologies, van obrir, ahir, el termini de presentació de candidatures, que s'allargarà fins al proper 13 de febrer. La convocatòria, dirigida a empreses, administracions, entitats i particulars de Girona que hagin dut a terme projectes o iniciatives TIC durant el 2015, es reparteix en deu categories. Els interessats en participar poden presentar les seves candidatures des del web www.premisetech.com.

Impulsats per l'Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona, amb la col·laboració de Diari de Girona, el nom dels guanyadors es farà públic el 29 de febrer. Un jurat serà l'encarregat d'elegir els guanyadors de cinc de les deu categories: a l'aplicació de les TIC a l'empresa; a la recerca i a la innovació en TIC; a la millor gestió en llengua i comunicació en les TIC; a la trajectòria de l'empresa TIC i a l'empresa TIC emergent.En quatre categories més els guanyadors sortiran d'una votació popular mitjançant una plataforma d'Internet habilitada per a l'ocasió: al millor projecte, producte o servei digital per a webs, aplicacions o serveis digitals; a la millor acció gironina a la xarxa, que premiarà aquella organització o particular que hagi aprofitat de forma destacada i amb pocs recursos econòmics les possibilitats que ofereix Internet com a plataforma pel desenvolupament de tot tipus de projectes i a la millor iniciativa en l'administració local. També es distingirà mitjançant el sistema de votació digital la millor iniciativa de màrqueting digital.

Per últim, els E-TECH tornaran a premiar al Referent digital, que reconeix aquella organització o particular que destaquin pel seu impacte en la societat digital.