El Mobile World Congress (MWC) és molt més que una fira en la qual es concentren tots els fabricants de mòbils del món -bé, gairebé tots- per pregonar als quatre vents com són de magnífics els seus productes. El MWC és en realitat un galliner en què galls grans i petits lluiten entre ells per captar l'atenció dels milions de gallines que, repartides per tot el món, compraran un telèfon intel·ligent al llarg d'aquest any.

Però és molt més: el lloc en el qual es tanquen les grans operacions telefòniques del món. Fusions, adquisicions, compres i vendes... tot passa en menys d'una setmana a Barcelona. No debades durant els quatre dies de l'esdeveniment gairebé 100.000 executius i periodistes de tot el planeta tindran els cinc sentits posats en aquesta cita. Amb els anys, el certamen ha anat creixent i acaparant l'atenció de nous jugadors capaços d'enriquir el partit. Les grans marques d'automoció veuen com tecnologia i motor estan cada vegada més units, i a causa d'això les més importants firmes del sector no volen deixar passar l'oportunitat de mostrar al món tecnològic tot el que els seus vehicles connectats són capaços de fer.

Aquest any, per primera vegada, totes les xerrades que tindran lloc en els diferents auditoris del Mobile World Congress seran retransmeses en directe a través d'internet. A la pàgina web www.mobileworldlive.com es veuran en streaming, des del dilluns, presentacions de grans personatges com Mark Zuckerberg, fundador de Facebook, o el tres vegades campió del món de Fórmula-1 Lewis Hamilton. Per descomptat, els presidents de les grans companyies de telefonia del món, com AT&T, China Mobile o Vodafone, també donaran les seves pròpies xerrades retransmeses a tot el planeta. El MWC també servirà d'aparador perquè més de 200 desenvolupadors d'aplicacions del món mostrin les seves creacions en l'exposició App Planet, una cita ineludible.

4YFN

Coincidint amb la fira sobre mòbils, se celebra un any més un dels més importants esdeveniments d'emprenedors del món: Four Years From Now -Quatre Anys des d'Ara-, que pren el nom del temps que, de mitjana, triga un emprenedor en posar en marxa la seva empresa des que s'inicia el projecte. A 4YFN es podran veure els emprenedors més brillants del món reunits en un mateix lloc a la recerca de finançament.