Els treballadors de l'estació d'esquí gironina La Molina, a la Cerdanya, van desconvocar la vaga que tenien previst realitzar aquesta Setmana Santa. Ho van decidir durant les negociacions que es van efectuar ahir i després que els representants de l'estació i responsables de Ferrocarrils de la Generalitat haguessin arribat a un acord. Avui al matí presentaran oficialment la desconvocatòria al Departament de Treball. D'aquesta manera, l'estació d'esquí obrirà amb normalitat durant el 25, 26 i 27 de març.

El director de La Molina, Toni Sanmartí, va explicar que la plantilla ha decidit fer un pas enrere davant les bones previsions de neu i d'ocupació i per intentar millorar la difícil temporada que han tingut fins ara. D'altra banda, el director també va explicar que les negociacions han permès millorar les condicions laborals dels treballadors, tal i com reivindicava la plantilla.

Tot i la desconvocatòria de vaga a La Molina, l'estació d'Espot-Port Ainé (Pallars Sobirà) té previst fer-la i restarà tancada durant tres dies, del 25 al 27 de març. També mantenen les aturades previstes per aquests mateixos dies els cremalleres i funiculars de Núria i Montserrat.

El motiu de la vaga, tal i com va explicar el sindicat de CCOO, és que Ferrocarrils de la Generalitat es va negar a negociar el Conveni de Turisme i Explotacions de Muntanya com tampoc va voler convocar una mesa negociadora. A més, els treballadors exigeixen recuperar entre un 8 i un 10% del salari que han perdut des del 2011 quan Ferrocarrils de la Generalitat va congelar els sous i va aplicar diverses retallades.

Pas enrere

Ahir al migdia, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya va enviar un comunicat on s'explica que finalment es va desconvocar la vaga a l'estació d'esquí gironina La Molina. Segons van afirmar, els sindicats, els responsables de Ferrocarrils i els representants dels treballadors es van estar reunint les darreres hores i, al final, van arribar a un acord.

El director de La Molina, Toni Sanmartí, va detallar que tot i que els van prometre millores pel que fa a les condicions laborals (tal i com reclamaven els treballadors) van decidir fer un pas enrere i desconvocar la vaga després de conèixer les bones previsions d'ocupació i la bona qualitat de la neu que es preveu per als propers dies. Les darreres nevades dels últims dies han permès acumular gruixos d'entre 70 i 130 centímetres a l'estació; les millors xifres de tota la temporada. Des de les instal·lacions preveuen que podran seguir oberts de forma ininterrompuda fins al 10 d'abril.

"Els representants del comitè de CCOO i els treballadors van fer una assemblea i s'ha decidit per unanimitat desconvocar la vaga", va explicar el director de l'estació. "Com que la temporada no ha estat bona, les nevades no han arribat fins ara i es preveu una molt bona Setmana Santa doncs, finalment, es va decidir donar un cop de mà i anar a mirar de millorar la temporada tant com es pugui", va explicar Sanmartí. Segons va assegurar el director, a La Molina estan tots "molt contents".