L'empresa tecnològica Quipu, especialitzada a automatitzar la gestió administrativa d'autònoms i pimes, preveu entrar al mercat francès a final de 2016 i està estudiant el desembarcament en altres mercats europeus al llarg de 2017.

El conseller delegat i fundador de Quipu, Roger Dobaño, ha explicat que després de consolidar-se al mercat espanyol, França es presenta com un mercat "atractiu i bé identificat" per a l'empresa emergent barcelonina. En paraules de Dobaño, l'activitat de Quipu es basa en "agilitar i ajudar a autònoms i pimes en la gestió administrativa del dia a dia, és a dir, ajudar al perfil no expert a que dediqui menys temps a la part administrativa del negoci".

Així, Quipu permet automatitzar els processos administratius, connectar clients i gestors i proveir d'informació en temps real per a un millor coneixement i presa de decisions.

Quipu, que va aixecar 340.000 euros l'any passat en una ronda de finançament repartida en diferents padrins inversors, preveu tancar l'exercici 2016 amb un volum de negoci de 400.000 euros, fet que suposa quadruplicar els resultats obtinguts l'any passat.

L'estratègia de creixement passa ara per integrar-se amb altres companyies per oferir els seus serveis d'automatització de processos administratius, com ja van fer amb Banc Sabadell, de manera que ara els moviments bancaris de l'entitat catalana es registren directament en Quipu.

L'empresa emergent, que té una plantilla d'11 treballadors, ampliarà pròximament el seu equip amb la contractació de tres treballadors més.