Comexi puja al «núvol»

El fabricant de maquinària de Riudellots fa el salt a la Indústria 4.0 i llança un «software» per a plantes intel·ligents que es controla des d'un entorn web; la marca canvia la imatge corporativa

08.06.2016 | 07:18
Arturo i Alfredo Ciklik, de Folmex, amb Jeroen Van der Meer i Jordi Pujol, CEO i director comercial de Comexi · Comexi

Comexi, la firma amb seu a Riudellots de la Selva especialitzada en la fabricació de maquinària per a la indústria de la conversió de l´envàs flexible, enceta el mes de juny amb força. La companyia, que també té factories a Brasil i a Itàlia, participa a Drupa, la fira internacional de referència del sector de la impressió gràfica i industrial, que se celebra fins al proper divendres, 10 de juny, a Düsseldorf (Alemanya), on arriba amb novetats destacades: amb un nou producte tecnològic, l´aplicació Comexi Cloud, pensada per «millorar l´eficiència de les fàbriques», i amb la imatge corporativa renovada com a resultat d´un redisseny que suprimeix el vocable anglès «Group» amb l´objectiu «d´emfasitzar la marca Comexi i donar-li més presència», explica el director de Màrqueting David Centelles. A banda d´això, ahir, a Alemanya, el fabricant gironí segellava amb la mexicana Folmex un acord per a la compra d´una impressora ­flexogràfica Comexi F4, un tracte que confirma «l´aliança estratègica» entre les dues companyies, assenyalen fonts de la marca de Riudellots.

En aquest context, Comexi Cloud constitueix la nova innovació del fabricant, a través de la qual impulsa «la tecnologia necessària per a la implantació de les plantes intel·ligents»: és a dir, amb Comexi Cloud, la companyia fa «el salt a la Indústria 4.0», ja que es tracta d´un «software revolucionari» que, «de la manera més ràpida i senzilla», permet fer una anàlisi de la producció que ajudarà «els clients a comprendre les dades i els processos de les plantes», per a la posterior «optimització dels recursos». Comexi Cloud, asseguren els seus responsables, millora «la seguretat dels processos», ofereix un control superior del «temps d´execució» i garanteix «la traçabilitat». En definitiva, màquines connectades –és el que es coneix com Internet of Things (IoT)– a través d´un software que està «disponible les 24 hores del dia, els set dies de la setmana» i que permet dur a terme «el seguiment del pla de treball de la planta en qualsevol moment i des de qualsevol lloc», ja que Comexi Cloud es gestiona des d´un entorn web, apunten fonts de l´empresa.

Posicionament de marca
En aquest context, a banda de situar les sigles «Comexi» com a la «base central per al posicionament de la companyia al mercat», la nova imatge corportiva vira cap a «una estètica més moderna», que també acompanya les nomenclatures de totes les línies de producte, així com el del Centre Tecnològic Manel Xifra i Boada, que ara s´identifica com a «Comexi CTec. Manel Xifra i Boada». L´empresa, en aquesta línia, també acaba d´estrenar nou web.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema